Fragtopgaver: Kan man tjene penge på en tom fragtvogn?

read 2 min.

Da Benjamin Egeskjold slog sine folder som dispatcher hos Bring, blev han ofte spurgt af vognmændene om han havde fragt, de kunne tage med på tilbageturen. Han øjnede hurtigt en forretningsidé og i bedste iværksætterstil, satte han strøm til sin livsdrøm.

Han er tårnhøj, godmodig, far til syv og en sælger i særklasse. Og så er han en stædig rad. Da Benjamin fik idéen til fragtopgaver for snart otte år siden, havde han nok ikke forudset, at der skulle 1.200 blogindlæg, bootstrapping, kold kanvas og en deleøkonomisk allieret til, for at få de 157.000 brugere og 1.800 anmeldelser på Trustpilot, som selskabet har i dag.

Tanken bag fragtopgaver.dk er ellers ganske enkel. Har du som privatperson eller virksomhed noget der skal fragtes, sætter fragtopgaver dig i kontakt med professionelle vognmænd, der har ledig plads i vognen på ruten. Måske skal du have fragtet en brugt sofa fra Århus til København eller et køleskab til Odsherred. Med fragtopgaver sparer man ikke bare rigtig mange penge, man er også med til at gøre noget godt for miljøet, fordi det mindsker CO2 udledningen at køre deleøkonomisk.

”I de to år, hvor Allan har været min mentor, har vi 10-doblet omsætningen fra 450.000 kr. årligt til mere end 4,5 mio.kr i 2020”

Som så mange andre iværksættere har Benjamin lært at drive forretning på den hårde måde. Fragtopgaver hed oprindeligt ”Cargomatch”, men da det overhovedet ikke gav mening for forbrugeren, skabte hjemmesiden meget lidt trafik. Og hvad er en matching service uden kunder? Ikke meget værd!

1.200 blogindlæg på 3 måneder

Et nyt domæne, en hjemmeside og lidt adwords annoncering blev den ”nemme” løsning, der resultererede i en større tilstrømning af kunder. Men økonomien var stadig stram og efter en mislykket fusion med en større vognmand, var både økonomi og forretningsidé under pres. 

Da vognmanden i stedet etablerede en konkurrent til fragtopgaver, tog fanden ved den stædige iværksætter og over en periode på tre måneder skrev han mere end 1.200 blogindlæg og trak på den måde fragtopgaver op i toppen af google søgningerne. Konkurrenten lukkede og fragtopgaver er i dag den største på markedet.

Benjamin mødte vores CEO Allan i 2018. Allan var i gang med at køre Freetrailer på Børsen og det nye bekendtskab udviklede sig hurtigt til en mentorordning – med forretningsdrift og deleøkonomi som omdrejningspunkt.

Tidoblet omsætning på to år

I løbet af de sidste to år har samarbejdet mellem mentor og mentee resulteret i, at Fragtopgaver har tidoblet sin omsætning fra 4-500.000 kr. årligt til over 4,5 mio.kr. i 2020. Og prospektet for 2021 ser allerede endnu mere lovende ud.

Allan og roadrunner-teamet har blandt andet hjulpet med:

  • At rydde op i virksomhedens ejerstruktur 
  • At vende den negativ egenkapital til positiv 
  • Opdatering af den visuelle identitet 
  • Talent-testing
  • Funding

I 2020 trådte Allan ind som investor og fik sammen med Fragtopgaver og teamet i Global Roadrunner en million-funding fra Vækstfonden på plads. 

__________________________________________________

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at vækste din start-up?

Så skriv til os – og send gerne et pitchdeck med
her

pre-footer-icon
Få de seneste nyheder & ressourcer direkte i din indbakke